KONSERT 18/6

ÄNTLIGEN KAN VI SES! Den 18 juni arrangerar Persona galleri sex halvtimmeslånga konserter utomhus med sopranen Pernilla Ingvarsdotter och harpisten Margareta Nilsson. Samtidigt sker en konst-performance framför publiken där konstnären Johan Hjärtstrand målar ett minnesverk med inspiration från musiken och åskådarna.

BOKA DINA BILJETTER NU! Konserterna hålls sittandes utomhus med avstånd på innergården vid Persona galleri, Storgatan 57 i Kalmar. 30 biljetter per konsert. Konserterna ges klockan 11:30, 12:30, 15:00, 16:00, 18:30 och 19:30. Biljettpris 100:- Boka biljetter: jonas@personagalleri.se Ange antal biljetter och vilken tid ni vill gå.

I föreställningen vävs musik, sång och skapande samman i nutid och samtid. Publiken kommer att bjudas på en repertoar som speglar temat ljus och strävan mot något nytt. Romanser och harpmusik av bl a Richard Strauss, Henri Duparc, Claude Debussy och Gabriel Fauré.

Sången kommer att framföras av sopranen och soloartisten Pernilla Ingvarsdotter. Hon har bland framträtt med Radiosymfonikerna och Camerata Nordica. Musiken, på harpa, spelas av Margareta Nilsson, utbildad vid Kungliga musikhögskolan, och som också har spelat med de stora orkestrarna i Sverige och i Norden. För måleriet står konstnären Johan Hjärtstrand som har varit yrkesverksam målarkonstnär sedan 2014 och som nu driver Galleri 28 i Kalmar.

Mellan konserterna är galleriet öppet där bland annat CajsaStina Åkerströms målningar visas.

– Vi utlovar en minnesvärd och vacker manifestation för kultur och konst. En upplevelse som ger besökaren optimism, framtidstro och en känsla av “-Nu har det vänt! “, säger Jonas Hellberg, arrangör på Persona galleri.

Bakom arrangemanget står också Länsmusiken – Kalmar läns musikstiftelse och Kalmar konstmuseum.