OM PERSONA

Persona är inget vanligt galleri. Persona är en öppen plats för kultur och människor. Persona ska kännas gränslöst och ge möjligheter för alla att både uppleva och själv få vara med och skapa konst- och kulturupplevelser för andra.

Hos oss visas utställningar, erbjuds konststyling och arrangeras kulturkvällar. Persona kan lika gärna vara scenen för en intim konsert som platsen för kompisgänget att lära sig kroki. Galleriet har även en mysig shop med unikt handplockat konsthantverk. Vill Du hyra galleriet för en konferens eller nått kreativt går det också bra.

Persona drivs av mig Jonas Hellberg. Mitt kultur- och konstintresse är brett. Under åren har jag bearbetat och skrivit manus för teater, till exempel för Teater Proximus Lars Molin-föreställningar på norra Öland och till Divine Opera-duos föreställning “Ingmar Bergman och musiken” som sattes upp på Stockholms stadsteaters soppteater 2018. 2022 skrev jag manuset till en musikal om tändstickskungen Ivar Kreuger som sattes upp Kalmar teater. Jag har tidigare startat och drivit Vallens soppteater på Kalmar teater och varit stipendiat på Bergmangårdarna på Fårö 2016 och på Villa San Michele på Capri 2022. Under tre års tid var jag ordförande för Länsmuseernas samarbetråd. Numera engagerar jag mig ideellt som ordförande i stiftelsen Kalmar läns museum och som ledamot i styrelsen för Byteatern, Kalmar läns teater.

Jonas Hellberg, gallerist