OM

Persona är inget vanligt galleri. Persona är en öppen plats för kultur och människor. Persona ska kännas gränslöst och ge möjligheter för alla att både uppleva och själv få vara med och skapa konst- och kulturupplevelser för andra.

Hos oss visas utställningar, erbjuds konststyling och arrangeras kultur-events. Persona är dessutom ett tjänsteföretag inom kulturutveckling. Persona kan lika gärna vara scenen för en intim konsert som platsen för kompisgänget att lära sig kroki. Galleriet har även en mysig shop med unikt handplockat konsthantverk. Vill Du hyra galleriet för en konferens eller nått kreativt går det också bra.

Persona drivs av mig Jonas Hellberg. Mitt kultur- och konstintresse är brett. Under åren har jag bearbetat och skrivit manus för teater, till exempel för Teater Proximus Lars Molin-föreställningar på norra Öland och till Divine Opera-duos föreställning “Ingmar Bergman och musiken” som sattes upp på Stockholms stadsteaters soppteater 2018. I mars 2022 har musikalen Ivar premiär på Kalmar teater, en föreställning som jag har skrivit manuset till. Jag har tidigare startat och drivit Vallens soppteater på Kalmar teater och varit stipendiat på Bergmangårdarna på Fårö 2016. Under 2022 har jag förmånen att få vara stipendiat på Villa San Michele på Capri, Italien. En stor del av min arbetstid och engagemang lägger jag idag på att vara ordförande för Länsmuseernas samarbetsråd, ordförandeskapet i stiftelsen Kalmar läns museum och som ledamot i Byteatern, Kalmar läns teater.

Jonas Hellberg, gallerist och konstnärlig ledare